Ghidul picioarelor frumoase

Musculatura picioarelor este influenţată de activitatea zilnică şi de variaţiile hormonale. Coapsele sunt predispuse la celulită iar gambele sunt afectate de varice. Aceste probleme îşi găsesc răspunsul în deficienţele circulatorii sau articulare, în lipsa de mişcare, în tendinţa de reţinere a apei sau în slaba hidratare a pielii. Toate acestea au efecte negative în plan estetic, plus că trebuie să suportăm şi o supărătoare senzaţie de durere.

Efectele enumerate mai sus pot fi evitate prin acordarea unei mai mari atenţii şi picioarelor noastre, fie iarnă, fie vară. Trebuie să aveţi în vedere faptul că acestea duc tot greul corpului nostru şi au nevoie de întreţinere şi răsfăţ, chiar dacă nu sunt în prim plan precum tenul sau mâinile.

Ghidul de îngrijire al picioarelor propune reguli pe trei planuri: întreţinere zilnică, hidratare şi tonifiere.

Întreţinerea zilnică

 • Alimentaţie potrivită şi consumul a minim 2 litri de apă.
 • Evitaţi lenjeria şi şosetele care lasă urme pe piele deoarece acestea blochează circulaţia şi favorizează apariţia varicelor. Optaţi (şi) pentru încălţămintea lejeră.
 • Încercaţi să nu staţi aşezate o perioadă lungă de timp. Ideal este ca fiecărei ore de stat pe scaun să-i fie alocate zece minute de mişcare.
 • După o zi activă alocaţi-vă 5-10 minute de stat cu picioarele în sus, sprijinite pe o pernă sau pe spătarul unui scaun sau fotoliu.
 • Profitaţi de masajul oferit de natură şi mergeţi desculţe ori de câte ori aveţi ocazia. Iarbă, nisip sau pietricele constituie toate un adevărat răsfăţ pentru tălpile voastre.

Hidratare

Includeţi picioarele în ritualul complet din fiecare seară de înainte şi după duş.

 • Faceţi un un duş rece sau unul suedez (alternanţă apă rece-caldă), trecând jetul duşului de-a lungul gambelor şi coapselor, atât în partea anterioară cât şi posterioară. O dată sau de 2 ori pe săptămână aplicaţi şi un gomaj cu produse specializate sau cu gel de duş în care aţi amestecat puţin mălai, zahăr sau zaţ de cafea. Acesta ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii şi previne creşterea firelor de păr sub piele după epilare.
 • Aplicarea unei creme hidratante este absolut necesară. Aceasta va da pielii un aspect sănătos şi catifelat. Dacă întâmpinaţi şi astfel de probleme sau dacă doriţi să le preveniţi, aplicaţi o cremă anticelulitică, pe tot piciorul printr-un masaj energic.
 • Masajul este ideal prevenirii sau diminuării varicelor şi capilarelor atât de inestetice. Masajul trebuie făcut de jos în sus pentru a îmbunătăţi circulaţia iar efectele acestuia pot fi observate numai prin repetarea sa zilnică. Vă ataşez un scurt video care vă răspunde la eventualele întrebări şi vă poate ajuta la îmbunătăţirea tehnicilor proprii.

Personal recomand masajul (aplicarea) cu Balsam cu Bitter suedez, care îmbunătăţeşte circulaţia, elasticitatea şi aspectul pielii (ajută la reducerea celulitei şi vergeturilor).

Tonifiere şi întreţinere

În scopul tonifierii picioarelor sunt necesare minim 30 de minute de mers pe jos dar şi un program de sport care să includă exerciţii fizice dedicate picioarelor şi întreţinerii musculaturii acestora.

 • Urmaţi cursuri de dans şi/sau înot, sporturi excelente pentru tonifierea musculaturii sau faceţi acasă exerciţii special concepute. Topfitness.ro descrie 5 dintre cele mai eficiente exerciţii pentru a avea cele mai frumoase picioare.
 • Pentru a fi eficace, mersul pe jos trebuie să consituie o activitate zilnică, executată într-un ritm susţinut, alert. Cu toţii cunoaştem zicala: „Mersul pe jos face piciorul frumos!”.
 • Hidromasajul îmbunătăţeşte circulaţia, reducând totodată presiunea din musculatură. Nu refuzaţi aşadar o şedinţă la spa!
 • Mersul pe bicicleta favorizează mai ales articulaţiile picioarelor printr-un efort eficient şi susţinut. O tură de jumătate de oră în fiecare seară cu bicicleta de cameră sau o plimbare print-un peisaj minunat într-un weekend sunt mai mult decât benefice pentru picioarele voastre care vor deveni demne de admirat.

3 gânduri despre „Ghidul picioarelor frumoase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s