Metode de relaxare

1. Duşul energizant, un exerciţiu mintal

Zilnic, fie dimineaţa, fie seara – folosiţi timpul când faceţi duş pentru această magică procedură cu apă care vă eliberează, împrospătează şi întăreşte atât trupul cât şi sufletul. Staţi absolut nemişcaţi sub duş, vreme de un minut. Simţiti ce plăcută este mângâierea apei calde care vi se prelinge pe trup. Imaginaţi-vă apoi că toată agitaţia şi încordarea sunt luate de pe voi de apa care şiroieşte, îndreptându-se către scurgerea căzii şi dispărând în ea. Priviţi cu atenţie scurgerea apei, relaxaţi-vă!

2. Afirmaţii pozitive

Repetaţi mereu în gând ceva de genul: ” Totul se va rezolva cum nu se poate mai bine! ”

3. Respiraţie prin tălpi

Staţi în picioare, cu ambele tălpi lipite de podea. Inspiraţi, reţineţi aerul pentru câteva secunde, iar la expiraţie imaginaţi-vă că răsuflarea părăseşte corpul vostru ieşind prin tălpi. Reluaţi.

4. Masaj la urechi

Frecaţi-vă mâinile până le încălziţi. Apoi cu degetul mare, arătătorul şi degetul mijlociu masaţi-vă blând marginea exterioară a urechilor ca şi cum aţi vrea să-i neteziţi îndoiturile, eliminând astfel blocajele energetice.

5. Vizualizări

Imaginaţi-vă cât de bine vă veţi simţi când finalizaţi proiectul la care lucraţi. Realizaţi un film al propriei vostre reuşite. Astfel de imagini  mintale activează o energie proaspătă, îndreptând-o direct către scopul pe care vi l-aţi propus.

6. Verde înaintea ochilor

Această culoare întăreşte nervii. Aşadar, fie este frunzişul unui copac sau doar un afiş, priviţi-l stăruitor şi simţiţi cum forţa culorii vi se transferă.

7. Întinderi de pisică

Întindeţi-vă aşa cum aţi văzut că fac pisicile. Destindeţi toate porţiunile contractate ale musculaturii.

8. Palmare

Frecaţi-vă palmele una de alta, ca să le încălziţi, apoi aşezaţile peste ambii ochi. Bucuraţi-vă de întunericul odihnitor. Simţiţi cum vi se relaxează muşchii ochilor.

9. Presopunctura

Punctul de presopunctură „Calmul divin” se află sub genunchi, pe latura exterioară a piciorului, acolo unde începe muşchiul gambei. Exercitaţi asupra lui o apăsare moderată, printr-o mişcare de rotaţie a degetului arătător.

10. Reflex condiţionat

Amintiţi-vă o situaţie în care v-aţi simţit fericit. În timp ce o evocaţi atingeţi-vă uşor bărbia cu degetul arătător. Repetaţi procedeul de mai multe ori în cursul zilei. Subconştientul vostru va deprinde încet încet să asocieze automat atingerea cu un sentiment pozitiv. Simplul gest al atingerii bărbiei vă va aduce o senzaţie de fericire.

Sursa: Metode de relaxare rapidă, G.Fildan

Un alt set de astfel de metode de relaxare vă sunt recomandate în articolul următor 10 tehnici împotriva stresului . Experimentaţi şi încercaţi să faceţi cât mai multe dintre acestea, veţi observa schimbări pozitive.

Recomadarea mea este să încercaţi să faceţi zilnic ceva care vă face fericit. Vizionaţi un film sau un spectacol de comedie, citiţi o carte, rezolvaţi integrame, sudoku sau diferite alte jocuri care vă exersează şi totodată vă relaxează mintea.

Sportul şi yoga sunt de asemenea benefice corpului şi minţii voastre, ca să nu mai vorbim de stretching, exerciţii care vă întind şi tonifică muşchii, vă relaxează şi eliberează coloana vertebrală de tot stresul acumulat pe parcursul întregii zile. Amintiţi-vă, corpul utilizează 300 de muşchi pentru a ţine corpul în poziţie stabilă, dreaptă!

Există chiar exerciţii dedicate eliberării stresului. Unul dintre acestea, pe care îl fac şi eu în fiecare seară este acesta Yoga Zone -Evening Stress Release. Cu respiraţie şi poziţii corecte, cu dedicare, în mai puţin de 20 de minute veţi observa cum corpul şi mintea voastră sunt relaxate, ca şi noi. Bucuraţi-vă de această stare generală de bine, este foarte importantă şi benefică!

Aveţi grijă de voi!

Reclame

Un gând despre „Metode de relaxare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s