Germeni de grâu

Germenii de grâu sunt embrionii seminţelor de grâu, aceştia fiind o sursă importantă de proteine, grăsimi nesaturate, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E şi K, Omega 3 (atât de important mai ales pentru creier), fosfor, magneziu şi zinc.1

Fiind o sursă atât de bogată de sănătate, germenii de grâu pot ameliora afecţiuni precum: migrene, insomnii, astenii, nevroze şi anemii. Pe lângă acestea, contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar, aparatului circulator şi respirator, la protecţia muşchilor, la scăderea colesterolului rău şi glicemiei, la menţinerea frumuseţii părului şi pielii şi nu în ultimul rând la detoxifierea organismului.

Germenii de grâu pot fi cumpăraţi din magazinele de tip Plafar sau pot fi obţinuţi acasă printr-un procedeu extrem de simplu.

Procedeul de obţinere a germenilor de grâu

Se alege un pumn de seminţe de grâu. Seminţele se pun într-o farfurie adâncă sau un bol mai întins şi se acoperă cu apă călduţă. După 2-3 zile grâul se scurge pe o farfurie întinsă, unde tot atâtea zile vor continua a fi stropiţi cu apă. După apariţia germenilor seminţele vor absorbi mai multă apă, ajungând la dimensiuni duble faţă de cele iniţiale. Acesta este momentul oportun pentru consumul germenilor.

Sunt recomandate curele de 1-2 luni, cu administrare dimineaţa pe stomacul gol, simpli, în amestec cu miere, iaurt, cereale, fructe, legume şi alte asemenea, după preferinţa fiecăruia.

Uleiul din germeni de grâu2

Ca şi în cazul majorităţii altor tipuri de seminţe, există alternativa consumului acestora sub formă de ulei sau tinctură, având aceleaşi proprietăţi ca şi semninţele. Facilitatea constă în faptul că uleiul poate fi mai uşor consumat, ca şi ingredient în supe sau sucuri raw, salate, sosuri sau dressinguri. Doza recomandată este de minim 3 linguri.

Reţete cu germeni de grâu3

După cum am menţionat anterior, germenii de grâu pot fi adăugaţi în majoritatea reţetelor „crude”. Totuşi, există şi reţete pur şi simplu delicioase dar şi sănătoase pe care le recomand cu drag şi poftă:

Aveţi grijă de voi!

Anunțuri

Un gând despre „Germeni de grâu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s