Germeni de broccoli

3Broccoli este o legumă intens lăudată şi recomandată în tratarea şi ameliorarea diferitelor afecţiuni. Acum este exploatat ceva şi mai puternic: germenii de broccoli.

De ce germeni de broccoli?

Seminţele în stare germinativă conţin enzime – esenţa plantei mature, fiind foarte bogaţi în minerale, vitamine şi nutrienţi. Diferite studii au arătat că vitalitatea provine din seminţe, acolo sunt „ascunse” toate elementele nutritive de care au nevoie plantele.

Care este valoarea lor nutritivă?

Germenii de broccoli au valoare nutritivă şi alimentară ridicată, datorită conţinutului bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale. Aceştia prezintă cea mai complexă sursă naturală de enzime, având un conţinut ridicat de săruri minerale precum Fe, K, Mn, Se, Zn, Mg, Ca, devenind astfel indispensabil pentru păstrarea unei sănătăţi fără cusur. Germenii de broccoli reprezintă o sursă excelentă de vitamina A şi C, fiind de asemenea foarte bogaţi în antioxidanţi, mult mai mulţi decât planta în starea sa „finită”.

Pentru ce sunt recomandaţi?

Germenii de broccoli au conţinut de calciu identic cu cel al laptelui, producând astfel efect favorabil asupra oaselor, dinţilor şi ganglionilor limfatici, purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular, au efect antiinflamator.

Conform studiilor întreprinse, prin conţinutul de hidrochinonglicozid pot preveni apariţia şi dezvoltarea cancerului, având efect benefic în tratamentul cancerului esofagian, pulmonar, de prostată şi de vezică urinară.

Nu în ultimul rând, germenii de broccoli au rol în eradicarea infecţiei cu Helicobacter Pylori. (atenţie, mai mult de 50% din populaţia lumii poartă H. Pylori în tractul gastro-intestinal la nivelul superior, infecţie uneori fără simptome).

Cercetătorii sunt de părere că substanţa activă din brocolli, numită Sulforaphan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori. Sulforaphanul stimulează producerea în intestine a unor enzime care asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, împotriva substanţelor care deteriorează ADN-ul precum şi împotriva inflamaţiei.

Cum pot fi consumaţi?

În cazul infecţiei cu Helicobacter Pylori sunt recomandate 3 luni de tratament cu câte 3 până la 6 capsule/zi iar după însănătoșire 1capsulă/zi pentru menținere. O doză zilnică recomandată nu este fixă dar totuși doza tipică recomandată este de 200 până la 400 mcg pentru omul sănătos. Bineînţeles, sfatul medicului este necesar dacă acest supliment alimentar se dorește a fi administrat împreună cu alte medicamente.

Recomand capsulele de la Vitaking Suplimente Naturale „100 % Sulforaphane din Broccoli” (60 capsule/ 40 lei)

Bineînţeles, germenii pot fi obţinuţi şi acasă, prin seminţe. Acestea se presară pe un grătar metalic deasupra unui vas umplut cu apă, poziţionat la lumina şi temperaturi de 20 grade Celsius. După 1 săptămână germenii pot fi consumaţi cruzi, sau pot fi păstraţi la frigider o perioadă de timp similară.

Recomand seminţele de la Knip Eet – Broccolikers (7-8 lei / plic).

Germenii de broccoli pot fi consumaţi în diferite forme, dar cea mai sănătoasă şi plină de proprietăţi nutritive este cea crudă, ca şi ingredient în diferite salate.

Reţete:

Aveţi grijă de voi!

Anunțuri

2 gânduri despre „Germeni de broccoli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s