Ananasul. Crud, dar delicios!

Data trecută am vorbit despre gustoasa rodie – în acest articol, astăzi aflăm câte ceva despre deliciosul ananas:

 

 

Pe scurt (sursa aici):

Componenţa

Ananasul conţine acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 şi C cât jumătate din fructul unei portocale. Totodată, conţine o drojdie şi un ferment digestiv (bromelina) care digeră în câteva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine şi care este comparată cu pepsina şi papaina. Ananasul conţine deopotrivă betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf şi săruri minerale.

Proprietăţi

Printre proprietatile ananasului, enumăr: nutritiv (foarte digestibil), stomahic, diuretic, dezintoxicant.

Indicaţii

Anemie, creştere, convalescenţă, demineralizare, dispepsii, intoxicaţii, arterioscleroză, artrită, gută, litiază, obezitate.

Mod de folosire

Uz intern: fructul ca atare (foarte copt) sau suc. Este  utilizat şi în tratamentul obezităţii. Uz extern: sucul de ananas în aplicaţie externă este recomandat ca tonifiant al pielii normale.

Modul de curăţare este cel prezentat mai sus 🙂

 

Să nu uit, ananasul este de mare nădejde atunci când vrei să scapi de balonare, aşa cum este descris în articolul divahair.ro.

 

Aveţi grijă de voi! Meritaţi!

Anunțuri

Un gând despre „Ananasul. Crud, dar delicios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s