Bronzarea organică

22

„O alternativă la bronzarea artificială la solar, bronzarea cu DHA (cu denumiri de marketing „bronzare organică” sau „bronzare cu zahăr”) poate ajuta la obținerea unei tonalități cu aspect de bronz a pielii, rapid și fără riscurile legate de expunerea la ultraviolete.”

www.reflexsun.ro

Ce este și cum funcționează?

DHA -dihidroxiacetona- este un carbohidrat higroscopic care se obține prin rafinare din sfecla de zahăr sau din fermentarea glicerinei. În urma reacției cu aminoacizii din keratină, rezultă un polimer numit melanoidină, care este similar la culoare cu pigmentul melanina, produs de piele în bronzarea naturală.

În concluzie, bronzarea cu DHA nu este o vopsire, ci o reacție a suprafeței pielii care rezultă într-o colorare cu aspect de bronz a celulelor moarte de la surpafața epidermei.

33

Produsele de bronzare conțin DHA în diferite concentrații de la 1% la 15%, cele mai slab concentrate fiind mai potrivite pentru începători și persoane cu o piele deschisă la culoare iar cele mai concentrate pentru persoane cu tonalități mai închise ale pielii.

Soarele și solarul, prin razele ultraviolete acționează asupra stratului bazal al epidermei, unde se produce melanina, pigmentul care bronzează pielea.  În schimb,produsele autobronzante, inclusiv cel cu DHA, acționeaza asupra celui mai superficial strat al epidermei, de aici efectul mult mai puțin periculos asupra pielii.

Procedeu, pregătire, efect

Soluția de bronzare este pulverizată pe piele cu ajutorul unui compresor (ședința durează în jur de 10 minute și costă aproximativ 50-70 de lei). Substanța trebuie să fie lăsată să se usuce timp de 10-20 de minute (depinde de produsul folosit), dușul nefiind recomandat pentru următoarele 8-10 ore.

Este bine de știut că soluția conține un colorant pentru a vedea exact unde a fost pulverizată, dar aceasta nu este culoarea finală. Pielea se va închide în următoarele 2-3 ore, proces care continuă mai lent și în următoarele 2-3 zile ulterioare bronzării.

1

Recomandări – înainte:

  • purtați haine de culoare închisă atunci când mergeți la salonul de bronzare, substanța poate păta în primele ore de la aplicare.
  • efectuați o exfoliere a corpului cu produse specializate sau zaț de cafea/mălai înaintea bronzării pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. Acest procedeu va ajuta ca bronzul obținut să fie uniform, fără pete și să dureze mai mult.
  • înainte de sesiunea de bronzare nu folosiți uleiuri sau creme hidratante, parfum sau deodorant pentru  a nu împiedica absorbția soluției.

Recomandăridupă:

  • nu faceți duș și nu intrați în piscină, evitați ploaia în următoarele 10-12 ore după ședință.
  • duș se poate face după 12 ore, evitând folosirea bureților, lufei, produselor de exfoliere, precum și ștergerea corpului prin frecarea cu prosopul
  • evitați băile în piscinele cu clor
  • în primele două zile după aplicarea soluției de bronzare este recomandată evitarea expunerii la soare deoarece numărul de radicali produși în piele crește după aplicarea DHA. Acest proces revine la normal după 48 de ore.

Efectul bronzării organice durează între 4 și 10 zile și depinde de produsul folosit, tipul de piele, hidratare și stilul de viață.

Pentru a vă bucura cât mai mult de această culoare de vară exfoliați cu atenție pielea corpului înainte de bronzare, aplicați creme zilnic și hidratați-vă corpul prin consumul de minim 2 litri de apă. De asemenea, nu neglijați alimentația echilibrată și mai ales alimentele bogate în Beta-caroten, vitaminele A, C si E.

Materiale informative:

Aveți grijă de voi! Meritați!

Anunțuri

3 gânduri despre „Bronzarea organică

  1. procedeul este fooooarte popular in anglia si multe dintre prietenele si colege mele il folosesc. arata minunat si nu este (din cate am inteles) absolut deloc nociv, ci doar putin costisitor. sincer, asta este prima data cand citesc despre el, poate poate recurg si eu la el in viitorul apropiat:-)

    • Ma gandesc si eu cu mare interes la el si sper sa ajung sa ma initiez in „tainele sale” chiar saptamana aceasta. Asa este, e destul de costisitor dat fiind ca nu te poti bucura prea mult timp de bronz. Iar daca se evita expunerea la soare in primele 48 de ore dupa sedinta de bronzare nu este nociv 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s