Fără restanţe la subiectul memorie

Of restanţele şi ale lor încurcături… Pentru mulţi dintre noi aceste examene fac trezirea la realitate (toamna) mult mai bruscă şi mai neplăcută. De ce să învăţăm când am putea la fel de bine să ne bucurăm de razele cuminţi ale soarelui undeva în natură, cu o carte bună şi un pahar de milkshake cu banane?!

În astfel de cazuri nutriţia este un aliat de nădejde şi ne oferă câteva ponturi prin care putem să ne îmbunătăţim memoria şi concentrarea pentru a putea trece mai uşor peste restanţe, examene, interviuri şi alte astfel de încercări solicitante. Acestea îmbunătăţesc totodată funcţiile cerebrale şi ne oferă răgazul de a ne bucura de acel milkshake fără stres şi agitaţie.

Micul dejun

Am mai spus-o şi o repet, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi nu este permis s-o neglijăm. Creierul funcţionează bine dacă este alimentat şi ne ajută să ne concentrăm şi să memorăm întreaga zi.

Recomandate sunt cerealele integrale – alimente care conţin glucoza atât de importanţă pentru funcţionarea la capacitate maximă a creierului tăuşi ouăle – care conţin vitamina B8 – vitamina de nădejde în procesul memorării informaţiilor. Dacă preferaţi o variantă mai light alegeţi ochiurile româneşti (în apă) care vă scutesc de prăjeli, uleiuri şi grăsimi. Alăturaţi-le o roşie şi festinul sănătos este pregătit de consum! În ceea ce priveşte cerealele, cel mai apreciat este ovăzul, drept pentru carevVă recomand fulgii de ovăz de la Lidl, în pachete de 500 gr. la 3,5 lei.

Cafeaua

Adeseori contestată, cafeaua te poate ajuta să-ţi menţii creierul activ şi concentrat, iar dacă doreşti să-i sporeşti efectele poţi să-i adaugi puţin zahăr brun. Evitaţi totuşi să o consumaţi pe stomacul gol, aceasta putând afecta mucoasa stomacală şi duce la alte complicaţii în viitor. Oricum, după micul dejun menţionat mai sus parcă numai bine pică o cafea aburindă, nu-i aşa?

Gustări

Lista alimentelor care îmbunătăţesc memoria este destul de variată, de la fructe de pădure -mai ales afine- la nuci, migdale, alune, banane, seminţe şi diferite uleiuri. Scorţişoara este de asemenea apreciată, compuşii săi contribuind la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase. Mai mult, aceasta ajută şi în procesul de slăbire, accelerând digestia şi topind grăsimile dar acest lucru intră deja la altă categorie. Toate ingredientele menţionate aici pot fi consumate cu iaurt – este combinaţia mea preferată în materie de gustări între mese.

Ciocolata

Neapărat cu un conţinut cât mai mare de cacao! Ingredientele acestuia îmbunătăţesc fluxul sagvin către creier, prevenind pierderea memoriei. Puteţi alege şi o bucată delicioasă din prăjitura Negresă sau o cană cu lapte şi cacao, depinde ce preferaţi, important este să aibă cacao într-o stare cât mai pură.

Spirulina, acizii, antioxidanţii şi vitaminele

Spirulina vă măreşte capacitatea de muncă şi menţine creierul concentrat, având şi multe multe alte beneficii pentru întreg corpul. Acizii graşi Omega 3 ne ajută să ne concetrăm şi să reţinem mult mai uşor informaţii.

Antioxidanţii conţinuţi de Ginko biloba, magneziul, vitaminele B, coenzima Q10 îmbunătăţesc funcţiile cerebrale şi ne protejează împotriva efectului radicalilor liberi.

Lecitina are efect neurostimulator, ajutând la formarea de neurotransmiţători şi implicit la integritatea neuronilor.

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine, de care corpul nostru are nevoie pentru toate funcţiile şi organele sale. Aceasta combate stresul, întăreşte imunitatea şi organismul şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare.

Vă doresc spor la învăţat şi note bune! În curând un articol despre stiluri de învăţare şi memorare şi poate chiar un mic test despre determinarea capacităţii proprii de învăţare! So keep posted! 🙂

Aveţi grijă de voi! Meritaţi!

Lasă un comentariu