Rodia

Cel mai bun fruct dulce-acrisor. Citeste cum trebuie sa-l alegi, cureti, prepari. Delicios!

Blog Sanatate cu Stil

Rodia este un arbust foios de înălţime până la 5–8 m. În fapt, termenul de rodie reprezintă fructul, iar planta se numeşte rodiu sau rodier.rodia

Fructul are dimensiune mai mare decât portocala şi mai mic decât grapefruit-ul, 7–12 cm în diametru cu o formă hexagonală rotunjită, are o coajă roşie groasă şi în jur de 600 seminţe. Unele soiuri au pulpa de culoare violet.

Rodia are puţine calorii, multe fibre, vitamine şi antioxidanţi care previn apariţia mai multor boli. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C, este bogată în acid folic, vitaminele A si E şi are de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu.

Cu toate că este un fruct cultivat de mii de ani, abia recent oamenii de ştiinţă i-au studiat puterile şi efectele benefice asupra sănătăţii. În studii preliminare de cercetare în laborator şi în cadrul unor studii pilot…

Vezi articol original 194 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s