Dieta Oshawa – experiența mea

Mai multe detalii despre dieta Oshawa – în acest articol.

 

Am terminat dieta Oshawa!

V-am promis un jurnal al experienței mele cu această dietă dar vreau să vă spun de la bun început că a fost mult mai ușor decât am crezut. Fiind o gurmandă, nu credeam că voi reuși să îmi stăpânesc foamea doar cu orez. Eu continui să cred că tot ce ține de corpul nostru e legat de subconștient.

De ce spun asta? Deoarece, atunci când am planificat că voi mânca doar cele 4 cereale timp de 10 zile, corpul și creierul meu s-au setat în așa fel încât nu m-au mai stresat cu diferite pofte sau senzații de foame la cele mai ciudate ore din zi. Pur și simplu știam că nu am voie să mănânc altceva și așa a fost.

Jurnal zilnic Oshawa

Ziua 1

Am început de luni, cum încep toate dietele 🙂 dar trebuie să specific că în weekendul premergător mi-am pregătit corpul cu alimente sănătoase, am renunțat la grăsimi și pâine și am băut multă multă apă. Trebuie să recunosc că prima zi a fost cea mai grea dintre toate. Era ziua în care stomacul meu era încă rebel și voia să câștige lupta cu creierul. Dar nu i-am permis, deși am simțit că mi-e foame toată ziua. Seara a fost mai ușor deoarece am avut timp să coc turtițele care au astâmpărat foamea. Turițele au făcut parte din meniul meu zilnic. Cel mai greu mi-a fost să renunț la delicioasa cafea de dimineață, dar am trecut și peste asta cu ajutorul unui ceai negru (nepermis în dietă) dar pe care l-am consumat doar în prima zi. Per ansamblu, am avut o stare de oboseală, somnolență, moleșeală – cum vreți să-i spuneți – dar știam că este un lucru normal, până ce corpul se acomodează.

Ziua 2

Dimineața a fost puțin mai dificilă din punct de vedere al vitalității. Deși nu credeam că se va întampla atât de curând, deja senzația de foame se estompa. Am început să variez gustările din cele 4 cereale și să le combin cât mai mult pentru a nu mă plictisi de gustul și așa destul de fad. Starea generală a corpului era destul de bună, încă se mai simțea faptul că acomodarea cerea timp.

Zilele 3 – 4 – 5

Vitalitate! Credeați că e posibil să simțiți asta mâncând cele 4 cereale? Nici eu! Dar aveam spor și mă simțeam mult mai puțin obosită după cele 8 ore petrecute la birou. Am încercat să mănânc la cele mai mici senzații de foame, pentru a nu-i permite corpului să-mi dicteze pofte. De asemenea, am băut multă apă pentru că îmi simțeam pielea foarte uscată. Era și aceasta o reacție a detoxifierii, de aceea în fiecare seară după duș aplicam o cremă puternic hidratantă.

Zilele 6 – 7 – 8 – 9

Nevoia de lichide creștea de la o zi la alta. Am băut multă apă dar și ceai de busuioc – singurul permis a fi băut în această dietă. Chiar dacă am încercat să mă hidratez constant, după atâtea alimente uscate nu e de mirare că îmi era tare poftă de o ciorbă caldă… astfel după o săptămână de dietă am gustat 3 linguri din ciorbă caldă proaspăt gătită de mama. Dar m-am limitat la atât, la poftă, intenția mea nu era să mănânc și să distrug tot progresul obținut până atunci. În rest, chiar și fără cafea mă trezeam destul de ușor și aveam energie pe parcursul zilei. În ceea ce privește alimentele consumate, cel mai mult mi-a plăcut budinca de mei (rețeta o găsiți accesând link-ul din articolul precedent).

Ziua 10

Per ansamblu am încheiat cu bine dieta. Deși este o dietă de detoxifiere și nu un regim de slăbit, eu am pierdut 2 kilograme. Acest fapt nu este general valabil, fiecare organism și metabolism reacționează diferit la acești factori. M-am simțit bine și am avut energie, deși m-am temut că nu voi avea putere. Am mâncat și m-am săturat deși am crezut că acest lucru nu se va întampla cât timp voi consuma doar 4 cereale. În plus, deși opinia generală este că orezul constipă, eu nu am avut nici un fel de probleme din acest punct de vedere. Pielea mea, fiind intens hidratată și detoxifiată, a prins un aspect mult mai tânăr și sănătos iar ochii mei au devenit mai albi și mai puțin încercănați. Ziua 10 și implicit dieta s-a încheiat cu bine pentru mine dar trebuie să recunosc că așteptam cu nerăbdare acest moment și gustul savuros al unui piept de pui la grătar cu legume 🙂 De asemenea, îmi era tare dor de antrenamentele mele de la sala de forță (în timpul dietei nefiind recomandat efortul fizic intens).

Revenirea la un regim alimentar normal am făcut-o treptat, cu atenție la ce și cât mănânc, pentru a nu strica tot ceea ce am obținut. Per ansamblu, dieta a fost una benefică pentru organismul și metabolismul meu și intenționez să o repet anul viitor primăvara.

În caz că doriți să urmați această dietă vă rog să nu o faceți fără a analiza toți factorii ei și compatibilitatea acestora cu corpul vostru și fără a discuta cu un medic specialist. Dieta este pentru mai bine, nu pentru mai rău!

Aveți grijă de voi! Meritați!

PS: în curând, am pentru voi câteva surprize – urmăriți pagina de Facebook a blogului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s