Lavanda. Liniştea.

Este un început de săptămână agitat…haideţi să ne pierdem pe un câmp de lavandă şi să ne îmbătăm cu mirosul fascinant al florilor. Ziua de luni va trece astfel mai uşor, vă garantez!

Blog Sanatate cu Stil

Lavanda este o plantă aromatică și medicinală, cu tulpini ramificate în tufă, înaltă de 30–50 cm, frunze mici, înguste și flori albastre parfumate. Originară fiind din regiunile calcaroase și muntoase mediteraneene, la noi în țară crește cultivată și înflorește toată vara.

Romanii foloseau lavanda pentru a-şi parfuma băile şi se considera că originea cuvântului “lavandula” vine de la latinescul “lavare”= a spăla.

Lavanda este folosită ca plantă medicinală din vremuri îndepărtate, dar proprietăţile terapeu­tice ale uleiului eteric extras din această plantă au fost descoperite la începutul secolului al XX-lea. Mii de tone de lavandă se folosesc pentru extragerea uleiului eteric prin distilare sau se usucă în camere bine aerisite. În compoziţia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obţinute pe cale de sinteză în laborator. În compoziţia plantei se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul şi principiile amare, care atribuie lavandei virtuţi vindecătoare pentru mai bine…

Vezi articolul original 485 de cuvinte mai mult

Un gând despre „Lavanda. Liniştea.

  1. Am incercat cateva produse luate dintr-o excursie intr-un orasel de langa Milano, Pavia si acolo am aflat ca sunt diverse tipurile de lavanda care se folosesesc in produse. Mie imi place cea din zona respectiva, nu e atata de puternica si e mai dulce. Oricum, excelenta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s